İç Mekan
Fotoğrafçının çalıştığı proje konusu iç mekanda da geçebilir. Örneğin Hanlar çalışıyorsunuz. İstanbul’un değişik hanlarında fotoğraflar çekip bir proje kapsamında bir sergi veya bir gösteri için hazırlanıyorsunuz. İçinde çalışmak zorunda olduğunuz koşullar yine Az-Zor ışık koşullarıdır.
Az-Zor Işık Atölyemizde, bu tür koşullara odaklanacağız. Az-Zor Işık koşullarında, fotoğraf makinanızın size sunduğu imkanlardan bahsedeceğiz. Az-Zor Işık koşullarında önemli olan temel kavramlara odaklanacağız. Çekim aşamasının ardından fotoğraflarınızı Photoshop programında işlerken dikkat edeceğiniz önemli noktalara dikkat çekeceğiz.
İster Seyehat fotoğrafçısı olun, ister bu tür ışık koşullarında bir proje çalışın, isterseniz herhangibir konuda tanıtım ile ilgili fotoğraflar üretin, bu tür zor koşullara ayak uydurabilme konusunda önemli bilgi ve tecrübelerin ışığında yapabileceğinizin en iyisine ulaşmanız için sizlere rehberlik edeceğiz.
Az ışık, ışığı size öğretir. Onunla mücadele ettikçe, onun varlığının-yokluğunun daha çok farkına varırsınız.
Bu noktadan haraketle, bu atölyemizde; şunlara odaklanacağız:
1. Az ışık koşullarında ( iç mekan, kapalı-yarı kapalı alan, mavi saatler)fotoğraf çalışırken dikkat edilmesi gerekenler.
(Planlama-çekim-donanım gereklilikleri ve bu donanımların kullanma biçimleri, çekimlerde kullanılması gereken ayarlar, uyulması
gereken kurallar )
2. Çekim sonrası görüntü işleme aşamasında kullanılması gereken toollar. (Raw editorunde ve Ps’de)
3. Müzelerde, kapalı-yarı kapalı mekanlarda ve mavi saatlerde fotoğraf çalışma teknikleri.
4. Mimari kontrol (yatay ve düşey kontrolü), perspektif kullanımı, deformasyon sorunlarını çekim ve işleme süreçlerinde düzeltme.